Inleiding

Een zoektocht naar onze stamvader,

De oude geschriften van de Sumeriërs vertellen ons dat mensen en Goden ooit onder elkaar waren en de mensen gemaakt om de Goden te dienen. Een oud volk als de Dogon wist van het bestaan van de witte dwerg ster Serius B, voordat de moderne wetenschap dit bevestigde. Waar kwam deze astronomische kennis vandaan, die geavanceerder lijkt dan onze moderne wetenschap?

Ten tijde van het oude Egypte lang voor de Farao’s, vertellen legendes over het begin van de tijd. Waarin de hemel Goden naar de aarde afdaalden op vliegende boten. De Goden veranderden modder en water in een welvarend koninkrijk. Volgens de legenden van de Egyptenaren kwamen de Goden van het sterrenbeeld Orion. Het waren de Maya’s die de sterrenkunde ontwikkelden tot op een verbazingwekkende hoogte. Er werd een cultuur ontwikkeld die op vele aspecten en op sommige punten zelfs meer geavanceerd was dan die van de Oude Grieken. Tijdens de berekening van de Mayakalender moeten de makers een enorme kennis van het ons omringende heelal hebben gehad. Ook moeten zij het rekenen en de wiskunde tot in perfectie hebben beheerst. In de Mayalegenden wordt er gesuggereerd dat er nog twaalf werelden zijn en dat deze planeten zijn bevolkt door intelligente levensvormen. Volgens de legenden maken wij deel uit van deze werelden en wordt de aarde de planeet van de kinderen genoemd. De kennis van de oude volken over het zonnestelsel en de planeten was ongekend groot, maar hoe kwamen zij aan deze wetenschap en waar is deze kennis gebleven?

Je zou dus kunnen stellen dat er door de eeuwen heen en verspreid over alle continenten van de wereld gelijksoortige verhalen worden verteld en er niet te verklaren gebeurtenissen moeten hebben plaatsgevonden. “Het verschijnen van wezens “ uit het heelal en reizen naar de sterren moeten een geweldige indruk op de toen levende mens gemaakt hebben. Maar ook wij, de moderne mens, kunnen met al onze kennis heden ten dage geen passende verklaring geven voor wat er in ons verleden precies heeft afgespeeld.

De volgende logische stap binnen onze evolutie is het ontdekken van buitenaards leven en daarmee definitief aantonen dat wij niet alleen zijn. Er kunnen of eigenlijk er moeten wel ergens in het onvoorstelbaar grote heelal voor ons heel bizarre wezens bestaan die een ander evolutionair pad hebben gevolgd dan wij als bewoners van de Aarde.

Wat als er een buitenaardse intelligentie op Aarde land?

Raken we dan in paniek? Wat gaan we doen? Wie spreekt er namens de mensheid? Wat gaan we zeggen (en wat verzwijgen)? Kortom: hoe pakken we dat aan? 

Na het lezen van dit boek zult u ervaren dat er een acceptabele mogelijkheid bestaat dat er op dit moment vanuit de omgeving van een mysterieuze ster, wezens (die misschien wel “Onze Stamvaders“ zijn), naar de Aarde en onze wetenschappers kijken.

De auteur, Koos Rijsdijk