Wie is onze Stamvader

Een fascinerende zoektocht naar het ontstaan van de intelligente mens op aarde. De mens vraagt zich al eeuwen af hoe het leven is ontstaan. Er wordt gezocht naar overeenkomsten die binnen de verschillende religies bestaan over ons ontstaan. Ook worden verschillende delen van religies bekeken vanuit het oogpunt van onze huidige wetenschappelijke kennis. Mogelijk kunnen sommige onderwerpen aan de hand van deze kennis nu anders worden geïnterpreteerd.Wetenschappers hebben nog geen aantoonbaar bewijs, maar het lijkt een kwestie van tijd dat we een antwoord krijgen.

In onze ontdekkingsdrift zoeken wij op aarde en in het heelal naar antwoorden. Uit door NASA verzamelde informatie lijkt het zeer aannemelijk dat elders in het heelal leven bestaat.Om die reden kun je tijdens de zoektocht naar ‘Onze Stamvader’ niet om de vraag heen waar en hoe wordt er in het heelal gezocht naar intelligent leven en mogelijk andere beschavingen.

Maar die zijn dan tot heden wel verdacht stil. De reden kan zijn dat ze inmiddels zijn uitgestorven, zichzelf hebben vernietigd of dat ze iets anders vreselijk is overkomen.Of is de reden dat we nog maar net zijn begonnen met het ontrafelen van de mysteriën in het immense heelal. Jill Tarter van het SETI Institute (Search for Extra Terrestrial Intelligence.) verklaard het als volgt: “Als je een glas water uit de zee schept, wat concludeer je dan? Dat er geen vis in zee zit of dat de oceaan wel erg groot is en dat één glas water ook niet echt representatief is?”

Je kunt erin geloven of niet, maar het is zeker de moeite waard om alles wat met dit onderwerp te maken heeft tot je te nemen. Het zal je minimaal aan het denken zetten over hoe de mensheid op aarde is verschenen en wie of wat daarvoor verantwoordelijk is of kan zijn geweest.In het boek worden feiten en wonderlijke wetenswaardigheden onder de aandacht gebracht die u mogelijk zullen verbazen. Onderwerpen die u stof tot nadenken zullen geven met betrekking tot ons bestaan en onderwerpen waar u wellicht nog nooit eerder over heeft nagedacht.

Graham Hancock beschreef zijn gevoel hierover als volgt: “Ik geloof dat er in het universum een soort van intelligentie aan het werk is en dat het leven niet toevallig is.”